Araç gereç getirmeyen öğrenciler

 

Bugun sınıfa girdim , konumuz çember ve daire , öğrencilerin aktif olarak pergel kullanarak çember çizmesi gerekiyor. Bir önceki derste söylememe rağmen öğrencilerim pergel getirmemiş. Getiren bir elin parmaklarını geçmez..
Bu durumda ne yapmalı ?
Genelde çoğu öğretmenimizin yaptığı , dersi klasik düz anlatım metoduyla işlemek .Varsa , kitaptaki şekillere baktırmak , hayal ettirmek .

Ben , artık öğrencilerin materyal getirmelerini beklemiyorum , derste kullanacağım materyalleri - örneğin , pergel , cetvel takımları , (3 boyutlu geometrik cisimler küpler vs okulumda vardı) bir sınıfa yetecek kadar aldım . Dolabımda sürekli duruyor . Böyle bir etkinlik olduğunda çocuklara dağıtıp , etkinlik bittiğinde topluyorum.   ( Bazı meslektaşlarım itiraz edecek , "hocam okulda dolabım yok" , getir - götür ne olacak sanki ? )

Çocukların sorumsuzlukları yüzünden bir ders boşa gitmemiş oluyor.

Tabi ki öğrencilere evde kullanmaları için ayrıca senenin başında aldırtıyorum. Ev ödevi için verdiğim etkinliklerde kullanmaları gerekiyor.

Meslektaşlarıma ve öğretmen adaylarına tavsiyem , derse yatırım yapın . Herşeyi devletten beklemeyin ,
"okulda materyal yok " "ben mi alayım ? " , " Araç gereci bozar hocam bunlar " gibi şeylerin arkasına sığınmayın , öğretmenlere senenin başında verilen "eğitim yardımı" parasının yarısını bile harcamazsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları