Geometriye önem verilmiyor

 


6.sınıflarda üçgende ve paralelkenarda yükseklikler var , öğrencilerime cetvelle çizdirmeye çalıştım ancak  baya bir zorlandım , çocuklar sanki cetveli ilk defa ellerine almışlar gibi . .

Bazı sınıflarımda da - akademik olarak daha başarılı sınıflarda - “bunları neden yapıyoruz ki ?”havası hakim .

Kesinlikle uğraşmak istemiyorlar ..kendilerine göre haklı sebepleri de var , deneme sınavlarında ve diğer ulusal sınavlarda , bir doğruya dikme çizip çizemediğini sormuyorlar . Sorulmuyorsa gereksiz ..

Sınav yaptım , sınav sorularını tüm sınıflar bitince yükleyeceğim , göreceksiniz ..üçgende yükseklikleri çizmelerini istedim .

”hocam sınavda çizim mi olur ? “

Çocuklar  böyle de , müfredatımız nasıl dersiniz ?

7.sınıflarda geçen sene , “ Pergelle bir açıyı iki eş parçaya bölme / açıortay “ kavramı vardı , bu sene de açıortay kavramı var ama , açıortayı açıölçerle bulduruyor . Açıölçerle açıyı iki eş parçaya bölmek 5.sınıfların yapabileceği bir kazanım . 7.sınıf öğrencisi için aşırı derecede düşük bir kazanım .

Geçen sene 6.sınıflarda pergelle bir doğruya üzerindeki ve dışındaki bir noktadan dikme çizme kazanımları vardı . Bu sene yok ..

Senenin başında öğretmenler ihtiyaç listesi yayınlar bazı okullarda , cetvel takımı sözüm ona ihtiyaçlardan biridir ama gel gör ki , bir kez olsun o cetvel takımıyla birşeyler yapıldığını göremezsiniz . Sonunda kırılır gider ..

Uygulamaya , çizimlere son derece önem veriyorum ,  metal pergel , kaliteli bir açıölçer ve 30 cm lik pergel takımlarım var , dolabımda hazır durur , etkinlik sırasında dağıtır , bitince toplarım ..tabi ki zaiyat veriyorum , bozulan ,kaybolan ,kırılan vs ..her yıl yaklaşık 300 tl lik bir harcama yapıyorum , olsun.. geçen üçgende yükseklik çizimlerini yaptırdım , teneffüse çıktık , geldim öğrenciler 4 tane  flexy dediğimiz bükülebilir cetveli kırmış . Normalde o cetveli kımak için baya bir çaba sarf etmeniz gerekiyor ..top gibi bükebiliyorsunuz , insan olanın kırabileceği birşey değil .

al sen cetveli sıraya pat pat vur ..özel çaba sarf etmiş kırmak için ..yok etmeye proğramlanmış gibiler ..neyse sinirlerim çıktı yine ..

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları