Online oynanan oyunlara dikkat

 


Son bir iki aydır bloğa pek içerik eklemiyorum. Nedeni belli , yukarıdaki oyun, strateji oyunu, facebooktaki reklamlarlardan sanırım gördüm tablete kurdum , sabah akşam artık bunun başında buldum kendimi . Bazı özel nedenlerim de buna itiyor , aslında kurma sebebim de buydu, biraz kafam dağılsın . Ama gel gör ki bırakamıyorsunuz.
Özellikle tabletlerde ve cep telefonlarında oynanan online oyunlar son derece bağımlılık yapıyor .
Zamanınızı , emeğinizi kısaca herşeyinizi çalıyor .
Hadi kendinizin zamanı bol olabilir , peki çocuklarımızın ?

Bir öğrencimde farkettim , gözü son derece kanlanmış sanırsınız ki gözüne çomak girmiş. Hemen anladım küçük bir ekrana baktığını , çünkü benim de sabah kaltığımda bile gözlerim kanlı kalıyordu . Cep telefonununda oyun oynuyormuş ,kendisini uyardım , takip ettim artık gözleri gayet sağlıklı , beyaz beyaz geliyor . Sanırım bırakmış , ciddi şekilde uyarmıştım. Devam etmesi halinde velisiyle görüşecektim gerek kalmadı.
Cep telefonunu sık kullananlar gözlerinizi bir kontrol edin bakalım, aynı kanlanmayı siz de göreceksiniz.
Şu an akıllı telefonlar artık öğrencilerde bile var , velilerden ricam çocuklarının akıllı telefonlarını kontrol etsinler , mümkünse oyunlara izin vermesinler .
Öğretmen arkadaşlara da hatırlatma , öğrencilerinizin gözleri kanlıysa oyun bağımlısı olabilir , gerekli tedbirleri alın.

Ve merak edenler için son not , şu dakika itibariyle oyunu sildim:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları