timss 2007 ve 2003 soruları

 

Timss 2011 Sonuçları açıklandı 

 

Timss - Trends in international mathematics and Science Study

Uluslararası fen ve matematik eğilimleri/ trendleri çalışması

Timms- uluslarası alanda ülkenizin matematik ve fen bilimleri alanındaki öğrencilerin ne derece öğrenip onu ne derece kullanabildiklerini ölçen , ve diğer ülkelerle karşılaştırmaya imkan veren bir organizasyon olarak 4 yılda bir gerçekleştiriliyor. timss bir yarışma değilir. Benim de timss le tanışmam okulumuzun 2011 yılında timss e girmesiyle oldu .

Yabancı ülkelerdeki matematik alanında öğrenciler ne tür sorulara tabi tutuluyor , nasıl değerlendiliyor her zaman merak ettiğim bir konudur .

Timss 2011 matematik soruları beklenmektedir. Henüz yayınlanmadı.

Çok güzel özenle hazırlanmış sorular ve benim asıl dikkatimi çeken , değerlendirme formları  , öğrencinin verdiği cevap en ince ayrıntısına kadar değerlendirilmiş.

Ülkemizin aldığı sonucu mu merak ediyorsunuz?

432 puanla (ülkelerin timss ortalaması 500 puan ) , lübnan sırbıstan ve bosna hersekten bile geride .  ( 2007 sonuçlarına göre )

sonuçlara bakın >>

Timss 2011 sonuçları 17 Ocak 2013  da acıklanacak , ( kaynak  takvim  ) onu da sabırsızlıkla bekliyorum , inş ülkemiz ilerleme kaydetmiştir , yeni proğramdan oldukça umutluyum , ilerleme kaydettiğimize %100 eminim. )

Timss 2011  anasayfasına giderek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları