Anglo sakson uzunluk ölçü birimleri müfredata girmeli

 Amerika ve İngilterede kullanılan uzunluk ölçü birimlerinin örneğin , ft - foot , mil , inch yard 5.sınıf müfredatına dahil edilmesi gerektiğine inanıyorum . Çevirme kesinlikle olmamalı ama ne oldukları hakkında bir bilgi sahibi olmalılar.  Özellikle medya ve iletişim araçlarının artmasıyla birlikte pek çok kez bu terimlere günlük hayatta karşılaşıyoruz .

Örneğin Amerikan filmlerinde hız ve uzaklık için pek çok kez mil ..hatta deniz mili bile karşılaşabiliyoruz.

Uçuşlarımızda pilot yerden yüksekliğimizi Ft - Foot ( yaklaşık 30 cm ) cinsinden söylüyor  . Tabi daha sonra metre cinsinden de belirtir . Uçağı üreten firma Boeing Amerikan firması olduğu için haliyle tüm sistem Amerikan sistemi , eğer Avrupa firması olan Airbus uçağı ile uçarsanız metrik sistemle bilgilendirilirsiniz.

Örneğin , tüm Tv , Laptop , Tablet ekranlarımız inch cinsinden belirtilir . inchin ne olduğunu ve 55 inch bir tv nin ne anlama geldiğini bilmesi gerekir.


Ben öğrencilere sürekli gösteririm , umarım müfredata girer de diğer öğretmen arkadaşlarımız da bu konuya öncelik verirler.

Bu sadece uzunluk ölçüleri için geçerli değil ,diğer tüm ölçü birimlerinden de yeri geldikçe bahsedilmesi gerekiyor , örneğin Amerikan tv lerinde hava durumuna bakan bir kişinin özellikle yaz ayıysa amerikanın kaynamakta olduğunu düşünebilir , ekranda 142 yi gören bir arkadaşım anlam verememişti . Tabi ki birim farklı , 142 fahrenheit !


( Görsel accuweather.com dan alınmıştır )

Örneğin şu anda ( Nisan 7 2016 ) Miami de havanın 74 derece olması imkanı var mı ?

 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları