Çarpım tablosu sorunsalı

 Çarpım tablosu kimisi için çok basit , kimisi için tam bir kabus , çarpım tablosunu bilmeyip te 8.sınıftan mezun ettiğim çok öğrenci oldu .

5.sınıfa kadar bi şekilde öğrenemediyse  6, 7 ve 8sınıflarda ısrarcı olmadım . Bana göre ezberden başka bir yolu yok , ezberlemediyse öğrenci bana göre yapacak bişey yok. Hesap makinesi kullanılmalı..

Sınıfta tabi ki , çarpma işlemi yapıyoruz , tüm öğrencilere hesap makinesi dağıtayım diyorum . Önümüzdeki ( 2012-2013 ) yılında bunu yapacağım. Zira bilmeyen öğrenciler çarpma yapmıyor , dolayısıyla soruyu çözemiyor , ve problem çok karmaşık bir hal alıyor . Dersten kopuyor vs vs ...bana göre öğrencinin çarpma yapacağını ayırt etmesi çok daha önemli bir olgu . Her öğrenci sınavlar da dahil olmak üzere hesap makinesi kullanabilecek . Sbsde  bu bir dezavantaj olabilir mi?

Çarpım tablosunu öğrenemiyorum diyenlere bir tavsiye ;

Direk ezberlemeyin , bir problemde çarpma yapmanız gerekiyorsa zorunlu olduğunuz hallerde , hiç çekinmeden çarpım tablosuna bakıp yapın , zamanla öğrendiğinizi farkedeceksiniz. Bunu öğrenmek önemli bişey değil , dert etmeyin . Günümüzde en kötü telefonda bile hesap makinesi var.

Şu soru,

Öğretilmeli mi?  Evetse ne şekilde? 

Öğrenemeyen öğrencilere ısrar edilmeli mi?

Sınıfta hesap makinesi kullanılmalı mı ?  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları