İnternet ve öğretmenlik

 


Bilgi ,artık internette ve var ve o da cebimizde bir tık kadar uzakta .

Eğer okullar bilgi aktarmak yerine , yapılandırmacı bir yaklaşımla bilgi yorumlama , ve o bilgiden bir değer üretme yoluna ( analiz - sentez ) gitmezse gitmezse , öğrenciler için sadece bir sosyal ortam olmaktan öteye gidemeyecek.

Bilgi aktaran öğretmenin değeri azalıyor ..

Eğer öğretmen sadece bilgiyi aktarmaktan öteye geçemiyorsa ( buna kendisi neden olabileceği gibi, sistem , veli, müdür beklentileri , sınav kaygısı vs gibi etmenler de neden olabilir ) öğretmenin hiçbir önemi kalmıyor.

Öğrenci artık okulda dinlemediği / anlamadığı bir konuya internetten erişebiliyor .
Bu durum bazı diğer yan olumsuzlukları da beraberinde getiriyor , internetten bakarım nasılsa anlayışıyla dersi dinlemeyi bırakıyor , bıraktığı zaman , canı sıkıldığı için sınıfta disiplin problemleri ortaya çıkıyor.

Hatta şöyle bir iddiam var , öğrenci hiç okula gitmeden , okuldaki süre kadar belki daha kısa süre okul dışı kaynaklardan - internet , test kitapları vs -kaynaklardan düzenli olarak çalışsın , ulusal sınavlarda başarılı olabilir .

Bu okul olmayacağı anlamına gelmiyor , okulda bilgi haricinde birçok diğer eğitimleri ve değerleri de alıyor ancak bilgi artık önemli birşey olmaktan çıkıyor .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları